:: LEX :: ПРОБЛЕМИ  ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 61)

Термін подання матеріалів

16 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 23


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ПРОБЛЕМИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ
 
26.04.2014 10:21
Автор: Безрученко Володимир Сергійович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри управління, адміністративного права і процесу та адміністративної діяльності, Івчук Сергій Анатолійович, бакалавр, Національний університет державної податкової служби України
[Секція 11. Право інтелектуальної власності та його захист. Інформаційне право]

В умовах розвитку інформаційних відносин та інформаційного суспільства важко переоцінити значення інформаційного забезпечення управлінських процесів. Аналіз інформації органами влади центрального, регіонального і місцевого рівнів сприяє своєчасному прийняттю управлінських рішень. Інформаційне забезпечення органів публічної влади є одним з найважливіших завдань на сучасному етапі. За допомогою механізмів інформаційного забезпечення формуються умови для розвитку та вдосконалення інформаційного суспільства, стимулюються і розширюються інформаційні технології, забезпечується вільний доступ населення до інформації. Зазначене передбачає необхідність прийняття і реалізації певної стратегії розвитку, програми в сфері інформаційного забезпечення. 

Питання інформаційного забезпечення вісвітлюються у роботах таких українських та російських вчених:  М. Дітковська, Т. Єршова, М. Згуровського, В. Іноземцев,  П. Клімушин,  А. Колодюка,  O. Крюков,  О. Орлов, А. Панчук,  В. Позняка та ін.

На сучасному етапі розвитку українського суспільства можна говорити про зростання свободи слова, все ж значна кількість громадян відчуває недостатність гарантованої законодавством «відкритої, доступної, об’єктивної, повної й точної» інформації. З вищеназваної ситуації слідує, що хоча стаття 34 Конституції України та Закон України «Про інформацію» [2] гарантує кожному право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб і на власний розсуд, право громадян на доступність інформації реалізоване у сучасній Україні неповною мірою. 

На жаль, сьогодні, інформаційне забезпечення не відповідає національним інтересам. Воно неспроможне задовольнити інформаційні потреби різних соціальних груп незалежно від віку, статі, статусу, рівня освіти, релігійних, етнокультурних уподобань є прямою загрозою інформаційній безпеці держави та суспільства. Недосконалою є система державного управління та регулювання інформаційної сфери. Вона складається з надмірної кількості установ, що займаються питаннями інформаційного забезпечення, діяльність яких не скоординована належним чином. Це призводить до низки проблем, що стосуються інформаційного забезпечення. Необхідна модернізація системи профільних органів державної влади в інформаційній сфері. Вдосконалення інформаційного законодавства передбачає, перш за все, введення в дію Інформаційного Кодексу України.  Важливим завданням Уряду є створення єдиної системи зв’язків органів державної влади з громадськістю як інструменту обов’язкового інформування громадян про діяльність органів влади. Основними завданнями держави на сучасному етапі є: створення умов розвитку і зростання інформаційного сектора національної економіки; підтримка інноваційних проектів створення та розвитку систем інформатизації в пріоритетних сферах інформатизації; забезпечення інформаційної безпеки та захисту інформації. 




Література:

1. Горохівська Д.В., Овдієнко М.Ю., Стасів Т.М. Інформаційне право в системі права: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. [«Права людини: досягнення, проблеми, перспективи»], (м. Тернопіль, 2 жовтня 2013р.) / - Тернопіль: 2013. - С. 108 - 109.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ГЛОБАЛІЗАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЯ СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ, РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ
26.04.2014 10:59
НОВІ ЗАГРОЗИ ІНФОРМАЦІЙНІЙ БЕЗПЕЦІ УКРАЇНИ
26.04.2014 10:45
ПРОБЛЕМИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДРОЗДІЛІВ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ
26.04.2014 10:25
ПОНЯТТЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ
26.04.2014 10:13
ПОНЯТТЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО РЕСУРСУ
26.04.2014 10:09




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше