:: LEX :: ДО ПИТАННЯ СПІВВІДНОШЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ І МОТИВАЦІЇ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 61)

Термін подання матеріалів

16 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 28


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ДО ПИТАННЯ СПІВВІДНОШЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ І МОТИВАЦІЇ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ
 
08.12.2018 00:19
Автор: Шевченко Ольга Олександрівна, старший викладач Рівненського вищого професійного училища Департаменту поліції охорони
[Секція 4. Кримінальне право. Кримінальне процесуальне право. Криміналістика. Кримінологія. Кримінально-виконавче право. Медичне право. Судові та правоохоронні органи. Адвокатура]

Професійна деформація особистості зустрічається практично в кожній сфері діяльності людини: серед бухгалтерів, програмістів, лікарів, а також співробітників Національної поліції. На роботі людина використовує певні навички, доводить їх до досконалості, стає професіоналом своєї справи. Але вміння та навички людини, набуті у процесі її професійної діяльності, відображаються на її особистому житті, внутрішньо-сімейних відносинах та на формуванні стійких морально-духовних якостей людини.

Особливі умови праці працівників Національної поліції (спілкування з асоціальними елементами, постійний ризик травмування або поранення, психічні та фізичні перевантаження) обумовлюють інтенсивний розвиток у цьому виді діяльності професійної деформації, тобто сукупності  специфічних, взаємопов’язаних психічних та поведінкових змін особистості поліцейського, які виникають в результаті виконання правоохоронної діяльності впродовж певного часу та за певних специфічних умов, що має негативний вплив на особисті та професійні якості поліцейського.

Наслідком професійної деформації можуть бути такі прояви поведінки працівників Національної поліції, які не співпадають із закріпленими вимогами професійної етики поліцейського, мають глибоку зневагу в суспільстві, призводять до правопорушень.

На наше глибоке переконання, професійну деформацію поліцейських не слід розглядати виключно як наслідок впливу певних об’єктивних факторів, обумовлених умовами праці. Витоки цього явища треба шукати у свідомості поліцейського. І саме на мотиваційну складову забезпечення діяльності поліції покладено завдання нівелювати на рівні свідомості прояви професійної деформації, сприяти виробленню внутрішнього стимулу до самовдосконалення та стійкого сприйняття несприятливих умов праці.

А.І. Горенко під мотивацією розуміє процес спонукання працівників до ефективної діяльності для досягнення цілей підприємства шляхом задоволення потреб кожного працівника. Саме на державу покладено завдання забезпечити належне психічне ставлення поліцейського до виконання своїх обов’язків шляхом вироблення стимулів. Зважаючи на велику кількість завдань, які кожен працівник поліції щоденно виконує, ризиків та непередбачуваних ситуацій, результат професійної мотивації працівника має задовольняти його особисті інтереси та інтереси членів його сім'ї, що має полягати у підтриманні їх гідного рівня життя.

Фахівці в галузі управління виділяють п'ять відносно самостійних напрямів поліпшення професійної мотивації працівників: 1) матеріальне стимулювання, 2) поліпшення якості робочої сили, 3) удосконалення організації праці, 4) залучення персоналу в процес управління, 5) не грошове (моральне) стимулювання. 

Відповідно, належне забезпечення всіх цих напрямків – це ефективний засіб протидії професійній деформації поліцейських шляхом мотивування особи до законної та ефективної діяльності. 

Саме тому, вирішення проблеми професійної деформації поліцейських полягає в балансі психічної складової, яку формує сам поліцейський на рівні свідомості, і мотиваційної складової, яка переважно покладена на державу.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ОКРЕМІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ПІДТРИМУЮЧИХ ЗАХОДІВ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОМ УКРАЇНИ ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ: ПОНЯТТЯ І ПРАВОВА ПРИРОДА
14.12.2018 13:49
РЕЙДЕРСТВО В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАНЯ
13.12.2018 12:22
ОСНОВНІ ПРИЧИНИ ЗЛОЧИННОСТІ НЕПОВНОЛІТНІХ
08.12.2018 14:53
КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ У СФЕРІ СПОРТУ
08.12.2018 00:33
ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ЗНАНЬ ПІД ЧАС РОЗСЛІДУВАННЯ ВБИВСТВ
08.12.2018 00:05
СУЧАСНИЙ СТАН ЗЛОЧИННОСТІ В ГАЛУЗІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В УКРАЇНІ
08.12.2018 00:00




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше