:: LEX :: СПІВВІДНОШЕННЯ ФУНКЦІЙ ТА ПРАВОСУБ’ЄКТНОСТІ ЦЕНТРУ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ТА АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 61)

Термін подання матеріалів

16 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 28


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

СПІВВІДНОШЕННЯ ФУНКЦІЙ ТА ПРАВОСУБ’ЄКТНОСТІ ЦЕНТРУ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ТА АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ
 
27.05.2014 21:25
Автор: Лазаренко Максим Валентинович, здобувач кафедри конституційного адміністративного та фінансового права Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»
[Секція 5. Адміністративне право. Адміністративне процесуальне право. Митне та податкове право. Муніципальне право]

Наявність засобів швидкого пересування, поставлення продовольчих і промислових товарів є невід’ємним елементом сучасного життя. Серед таких засобів провідне місце належить автомобільному транспорту.

Питання забезпечення безпеки дорожнього руху регулююся поперед всього нормами адміністративного права, забезпечення виконання яких лягає на плечі працівників Державної автомобільної інспекції МВС України. Серед якої вагоме місце належить Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем [2].

У відповідності до Положення про Центр безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем (ЦБДР та АС) він є підрозділом при Міністерстві внутрішніх справ України, підпорядкованим Управлінню Державної автомобільної інспекції МВС на правах самостійного управління. ЦБДРтаАС є головною установою з питань розвитку, упровадження та супроводження автоматизованих систем Державної автомобільної інспекції, а також їх загального організаційно-методичного та інженерного забезпечення.

Функції ЦБДР та АС: здійснює у встановленому законодавством порядку контроль за процесом автоматизації діяльності підрозділів ДАI, аналізує стан використання новітніх інформаційно-обчислювальних технологій і комплексної автоматизації у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, розробляє пропозиції щодо його покращання та бере участь у їх упровадженні; забезпечує проведення робіт з розроблення та впровадження в практичне використання автоматизованих інформаційно-аналітичних та управлінських комп'ютерних систем за окремими напрямками діяльності ДАI та її структурних підрозділів на місцях; супроводжує та реалізує заходи з удосконалення і розвитку інформаційно-обчислювальних мереж ДАI, забезпечує режим інформаційної безпеки, захист центрального серверу ДДАI МВС від спроб несанкціонованого доступу та протидію витоку інформації з корпоративної мережі; здійснює автоматизований облік даних про зареєстровані, викрадені, заарештовані транспортні засоби та інші дані стосовно автотранспорту, що використовувався в злочинних цілях, у встановленому законодавством порядку; розробляє проекти схем організації дорожнього руху, у тому числі з використанням автоматизованих систем управління ним, та виключно у встановленому законодавством порядку впроваджує їх на окремих ділянках вулично-дорожньої мережі держави, у проблемних зонах та місцях концентрації ДТП; здійснює нагляд за діяльністю підприємств, установ та організацій, що займаються підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації водіїв колісних транспортних засобів, у тому числі тих, що здійснюють перевезення великовагових, негабаритних та небезпечних вантажів, а також-беруть участь у міжнародному русі, бере участь у перевірках діяльності підрозділів ДАI з контролю за діяльністю таких установ і організацій та ін.

Отже, функції Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем є складовою адміністративно-правового статусу цього підрозділу, які характеризують його місце і роль в системі Управління Державної автомобільної інспекції МВС України і характеризується правосуб’єктністю, та публічними юридичними обов’язками.




Література:

1. Граділь А.О. Адміністративно-правові засади оформлення дорожньо-транспортних пригод : автореф. … кан. юрид. наук : спец. 12.00.07 / А.О. Граділь. – Запоріжжя, 2012. – 18 с.

2. Центр безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем : [Електронний ресурс] // Департамент ДАІ МВС України. – 2013. – Режим доступу : http://www.sai.gov.ua/ua/people.htm.

3. Энциклопедический словарь / гл. ред. А.М. Прохоров. – М. : Энциклопедия  1984. – 1600 с.

4. Єлістратов А. І. Адміністративне право : лекції / Аркадій Іванович Єлістратов ; ред. та упоряд. В. В. Галунько, С. В. Діденко. – Херсон : ВАТ ХМД, 2007. – 268 с.

5. Адміністративне право України : [навчальний посібник] : [у 2-х томах] / [Галунько В.В., Олефір В.І., Пихтін М.П. та ін] ; за заг. ред. В.В. Галунька. — Херсон  2011. — Т. 1 : Загальне адміністративне право. — 320 с.

6. Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 27 жовтня 2011року № 808 «Про затвердження Положення про Центр безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС» : [Електронний ресурс] // Ліга закон. – 2013. – Режим доступу : http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/MVS346.html.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ОСНОВОПОЛОЖНІ ЗАСАДИ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ
27.05.2014 21:29
СТАНОВЛЕННЯ ПРИВАТНОЇ ОХОРОНИ В УКРАЇНІ
11.06.2014 22:16
АВТОМАТИЗОВАНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ ДЕРЖАВНОГО ВИКОНАВЦЯ В СИСТЕМІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ
11.06.2014 16:25




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше