:: LEX :: ЗВ’ЯЗОК ІНВЕСТИЦІЙНОГО БАНКІНГУ ТА АДВОКАТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В США ТА ЄВРОПІ
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 60)

Термін подання матеріалів

16 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 19


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ЗВ’ЯЗОК ІНВЕСТИЦІЙНОГО БАНКІНГУ ТА АДВОКАТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В США ТА ЄВРОПІ
 
22.11.2016 13:31
Автор: Митошоп Владислав Володимирович, студент 3 курсу юридичного факультету, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара
[Секція 8. Фінансове право. Банківське право]

Останнім часом, інвестиційний банкінг став популярним, так як інвестиційні банкіри отримують дуже великі прибутки. Проте, ця професія вимагає спеціальних навичок, таких як відмінні математичні здібності, усні та письмові комунікативні навички, а також здатність працювати дуже довго і виснажливо.

Питання інвестиційного банкінгу висвітлюється в працях Едварда Гібсона, Робіна Клоугха та інших вчених.

Метою даної роботи є аналіз шляхів та напрямків співпраці інвестиційних банків та адвокатських фірм, а також визначення переваг такої кооперації.  

Інвестиційний банкінг є специфічною сферою банківської діяльності, щодо створенням капіталу для компаній, урядів та інших організацій. Основними функціями інвестиційного банку є з'ясування характеру і розміру фінансових потреб позичальників, узгодження умов позички, вибір виду цінних паперів, визначення термінів їх емісії та розміщення серед інвесторів. Інвестиційний банк - це не просто посередник між інвестором і позичальником, а й гарант емісії та організатор ринку.

Загалом, діяльність інвестиційних банків зводиться до того, що вони допомагають проводити своїм клієнтам великі та складні фінансові операції. Це може включати в себе рекомендації щодо того, скільки компанія коштує і як краще укласти угоду, якщо клієнт інвестиційного банкіра розглядає придбання, злиття або продаж, а також - випуск цінних паперів як засіб залучення коштів для клієнтських груп.

Інвестиційний банкір виступає в якості посередника між компанією та інвесторами, коли компанія хоче випустити акції або облігації. Він допомагає з оцінкою фінансових інструментів, з метою збільшення доходу таким чином, щоб не були порушенні регулятивні норми. 

Часто, коли компанія проводить своє первинне публічне розміщення ( далі - ППР) акцій, інвестиційний банк купує всі або більшу частину акцій цієї компанії безпосередньо від компанії. Згодом, як проксі-сервер для компанії, що володіє ППР, інвестиційний банк продає ці акції на ринку. Крім того, інвестиційний банк, щоб отримати прибуток, продає акції за вищу ціну, ніж та, яка була заплачена спочатку. При цьому інвестиційний банк також бере на себе значну кількість ризику. Хоча аналітики інвестиційного банку використовують свої знання для точного визначення ціни акції якнайкраще, завжди існує ризик того, що банк може втратити гроші на операцію, якщо з'ясується, що акції були переоцінені. В такому випадку, банк буде змушений продавати їх за нижчу ціну, ніж та, яку вони спочатку сплатили.

В той же час інвестиційні банки постійно потребують юридичної консультації. 

Адвокатські компанії надають послуги інвестиційним банкам в різних сферах, в тому числі з питань щодо ринків капіталу, злиття і поглинань, корпоративних питань, судових і арбітражних розглядів тощо.

Тісна взаємодія юридичних компаній та інвестиційних банків проявляється також в у формі  прикомандирування юристів до інвестиційних банків.

В Сполучених Штатах Америки та Європі давно склалася практика, яка полягає в тому, що адвокатські фірми відряджають своїх адвокатів до комерційних організацій. Ця практика уже триває протягом багатьох років, що доводить її ефективність, оскільки юридичним компаніям дуже важливо мати висококваліфікованих юристів, які мають досвід в сфері бізнесу та фінансів.

Існують два типи прикомандированих до інвестиційних банків юристів: ті, які відряджені з метою розширення знань в новій сфері чи отримання спеціальних технічних знань для конкретної справи; і ті, які відряджені в якості заміни працівникам, які  тимчасово не можуть працювати або навіть для того, щоб не переривати робочий процес під час свят. 

В результаті цього адвокатські фірми отримують багато переваг, найголовнішою з яких є можливість подальшого зміцнення їх відносин з банківськими клієнтами. В той же час, завжди є ризик того, що відряджений юрист, який успішно виконує свою роботу, може отримати пропозицію від інвестиційного банку щодо постійного місця роботи.

Існує декілька шляхів переходу від юридичної діяльності до інвестиційного банкінгу за ініціативою самої особи: 

- особа може отримати роботу в інвестиційному банку відразу після закінчення університету права;

- почати займатися адвокатською діяльністю в якості помічника та отримавши певний досвід роботи,  перейти в інвестиційний банкінг;

- після здійснення адвокатської практики протягом деякого часу та проходження інтерв’ю щодо роботи в банку, особа може вступити до школи бізнесу та по завершенню навчання отримати роботу.

Для України було б корисно перейняти практику співпраці інвестиційних банків та адвокатських фірм, оскільки це призвело б дорозвитку фінансового та корпоративного права, а також підвищення кваліфікації адвокатів в даних галузях.

Отже, при належній організації такої взаємодії результатом є підвищення ефективності роботи банків та кваліфікації адвокатів в галузі фінансів. 


Література:

1. Офіцйний сайт Едварда Гібсона [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.edwardsgibson.com/index.html




Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
25.10.2016 18:19
ІННОВАЦІЇ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ
24.11.2016 13:29




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше