:: LEX :: ПОНЯТТЯ ТА СУТНІСТЬ ТЕРМІНУ «ІНТИМНА ПОСЛУГА»
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 60)

Термін подання матеріалів

16 квітня 2024

До початку конференції залишилось днів 20


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ПОНЯТТЯ ТА СУТНІСТЬ ТЕРМІНУ «ІНТИМНА ПОСЛУГА»
 
28.02.2017 13:23
Автор: Габрелян Андрій Юрійович, партнер «Юридичної компанії «Кашкін і Партнери»
[Секція 8. Фінансове право. Банківське право]

Підкреслимо, що в юридичній науці значна увага приділяється термінології. Від того, як тлумачиться дане поняття, які процеси або явища воно в себе включає, безпосередньо залежить, що буде регулювати нормативно-правовий акт. У зв’язку з цим, наполягаючи на необхідності правового регулювання проституції і послуг, пов’язаних з нею, ми повинні чітко визначити, що ж означає термін «інтимна послуга».

Аналізуючи поняття «послуга інтимного характеру», слід відзначити, що існує одна дуже суттєва відмінність між послугами інтимного характеру та послугами сексуального характеру. При наданні послуг сексуального характеру між повією та її клієнтом повинен виникнути безпосередньо статевий контакт, при його відсутності послуга не може вважатися сексуальною, зате кожна сексуальна послуга є інтимною. До того ж повії надають масу послуг інтимного характеру (садо-мазо, бондаж, мазохізм та ін.), які обходяться без сексу, і беруть за це оплату. Також до них можна віднести «секс по телефону» та «інтеренет-проституцію».

Якщо звернутися до зарубіжного досвіду надання інтимних послуг, то тут можна виділити «ендзе-косай», що в перекладі з японської означає оплачувані побачення. При «ендзе-косай» чоловіки за гроші або матеріальні подарунки проводять час з жінками, ніби купуючи їх час. Такі зустрічі включають в себе, в основному, спільні розваги в громадських місцях. Якщо проводити паралель з Україною, то найбільш схожими з «ендзе-косай» будуть «екскорт-послуги». В Японії можна замовити сеанс обіймів з дівчиною в Cuddle Cafe. Ніякого сексу, вона просто ляже з клієнтом у ліжко і буде його обіймати та пестити. У Кьябакура (різновид хостесс-бар) можна зняти дівчину, яка підтримає вашу розмову і не буде проти, якщо ви трохи «розпустите руки». Ніякого продовження така зустріч не передбачає, і якщо ви щось таке запропонуєте, вас тут же виженуть із закладу назавжди. Можна зняти дівчину для того, щоб на неї лаятися і вичитувати. Чіпати знов-таки не можна, зате говорити можна що завгодно, і вона буде вибачатися і каятися перед вами [2].

Підкреслимо, що в Проекті Закону «Про регулювання проституції та діяльності секс-закладів» також дається визначення інтимної послуги. У ст. 2 зазначається, що інтимна послуга – це еротичний, порнографічний показ, демонстрація особою тіла іншій особі на платній основі [1]. Ми не можемо погодитися з цим визначенням. Наприклад, інтимна послуга може надаватися за допомогою бездротової технології телефонною лінією («секс по телефону»), де відключена функція або відсутня технічна можливість співрозмовникам бачити один одного. До того ж частина інтимних послуг може надаватися клієнту безпосередньо без оголення тіла та візуального контакту, навіть якщо суб’єкт, який надає інтимні послуги і клієнт перебувають у безпосередній близькості один від одного, що теж необхідно враховувати при правовому регулюванні цього питання. Як приклад можна навести такий вид інтимних послуг як «Glory Hole». Як відзначають Т. Дальзелл і Т. Віктор по суті, «Glory Hole» являє собою отвір в стіні між приватними відео-кабінами в секс-кінотеатрі або між кабінками в громадських туалетах, який призначений для анонімних сексуальних контактів, в першу чергу – між чоловіками [3]. Також, згідно із визначенням інтимної послуги, яка подана в Проекті, під цією послугою можна розуміти і стриптиз послуги. Виходить, якщо стриптиз – це інтимна послуга, то стриптизер або стриптизерша прирівнюються до статусу повії. Зараз у Києві відкрито багато закладів, в яких здійснюється показ стриптиз-шоу і працюють вони на цілком легальних підставах.

З огляду на приклади, наведені вище, на наш погляд, під інтимною послугою (послугою інтимного характеру) слід мати на увазі еротичну стимуляцію особою іншої особи для надання їй можливості отримати сексуальну розрядку. Під еротичною стимуляцією можна розуміти будь-яку дію, яка природним чином приводить до сексуальної розрядки (сексуального розслаблення). Відзначимо, що безпосереднє отримання сексуальної розрядки не буде визначальним фактором інтимної послуги. Визначальним фактором буде бажання клієнта отримати сексуальну розрядку, а повії – бажання її надати. Пов’язано це з тим, що не кожна еротична стимуляція буде закінчуватися сексуальною розрядкою в силу різних причин. Цілком можливо, по-перше, що фізична особа, яка користується послугою повії, не зможе за станом здоров’я досягти сексуальної розрядки; по-друге, фізична особа не встигне досягти сексуальної розрядки за оплачений час.




Література:

1. «Про регулювання проституції та діяльності секс-закладів» : Законопроект від 18.09.2015 р. № 3139 [Електронний ресурс]. – Режим доступу до ресурсу : http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56559

2. Культура сексуальных услуг в Японии [Електронний ресурс] / Михаил Светов. – Режим доступу до ресурсу : http://echo.msk.ru/blog/mikhail_svetov/1304082-echo/

3. Dalzell T. The Concise New Partridge Dictionary of Slang and Unconventional English / T. Dalzell, T. Victor. – Routledge, 2007. – 744 p.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше