:: LEX :: «ШЛЯХ НЕВІЛЬНИКІВ» - ПРОЕКТ ВСЕСВІТНЬОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ (ЮНВТО)
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 61)

Термін подання матеріалів

16 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 22


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

«ШЛЯХ НЕВІЛЬНИКІВ» - ПРОЕКТ ВСЕСВІТНЬОЇ ТУРИСТИЧНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ (ЮНВТО)
 
10.03.2021 21:24
Автор: Шкорупінська Анна Олексіївна, студентка 2 курсу магістратури, Київський національний університет імені Тараса Шевченка
[Секція 9. Історія країн світу та міжнародні відносини]


Всeсвітня туpистичнa opгaнізaція (ЮНВТO) – спeціaлізoвaнa міжуpядoвa устaнoвa систeми OOН, якa зaймається поширенням відпoвідaльнoгo, сталого тa зaгaльнoдoступнoгo туpизму [4, с. 524-534]. А рeгіoнaльні пpeдcтaвники ЮНВТO пpoвoдять пpямі aкції, cпpямoвaні нa зміцнeння і підтpимку діяльнocті нaціoнaльних туpиcтичних aдмініcтpaцій [2]. ЮНВТO викoнує cпeціaльні проекти з метою просування туpизму в гpупaх кpaїн-члeнів Opгaнізaції. Одним з тaких пpoeктів є «Шлях нeвільників», що peaлізується cпільнo з ЮНECКO [5]. Цей проект було розпочато в 1994 році. Культурно-просвітницька робота навколо проекту покликана зобразити сторінки історії, пов'язані з трансатлантичною работоргівлею, що допоможе подолати прогалини в знаннях щодо розуміння наслідків работоргівлі. В цілому проект спрямований на стимулювання туризму в західноафриканських країнах, реставрацію історичних та культурних пам'яток, створення освітніх програм, проведення спільних рекламних кампаній [3, c. 88]. 

Гаванська Декларація про програму культурного туризму: «Шлях невільників» укладалася в Гавані, на Кубі, з 18 по 22 листопада 1996 року в рамках Міжнародної конференції з питань культурного туризму в Латинській Америці та Карибському басейні, яка проводилася під егідою ЮНЕСКО та ЮНВТО [5]. Даним документом країни-учасниці й міжнародні та регіональні установи висловили готовність перетворити історичний шлях рабів на історичний туристичний маршрут, який збагатить життя мешканців Африки, Америки та Карибського басейну. Ця програма культурного туризму базується на Проекті ЮНЕСКО «Шлях невільників», міжнародному науковому проекті, розпочатому на конференції в Ойді, Беніні, у вересні 1994 року. Проект ЮНЕСКО спрямований на вивчення мотивацій та методів трансатлантичної работоргівлі та рабовласництва, а також культурних взаємодій, що виникають між континентами, островами та регіонами, залученими до цього процесу, жертвами якого стали мільйони африканців. У всіх своїх ініціативах програма культурного туризму поважає місцеві звичаї та соціальні цінності, надає значення історичній, культурній та природній спадщині в етичному контексті, а також підвищує рівень проявів національної культури та самобутності [1, c. 83-93]. 

Проект «Шлях невільників» покликаний висвітлити такі явища як рабство і работоргівля, що торкнулися усіх континентів та спричинили великі потрясіння, які й сформували сучасне суспільство. Отже, даний проект, вивчаючи причини, способи та наслідки рабства і работоргівлі, прагне покращити розуміння історії, спадщини цього явища та сприяє визнанню та відновленню діалогу між Африкою, Америкою та Карибським басейном, з метою розширення взаємних знань не лише на академічному рівні, але й серед народів, пов’язаних зв’язками спільної історії та культури.

Література:

1. Барчукова, Н. С. Всемирная туристская организация – центр международного сотрудничества // Международное сотрудничество государств в области туризма / Н. С. Барчукова. М., 1986. С. 83–93.

2. Борисов, К. Г. Всемирная туристская организация (ВТО) / К. Г. Борисов // Международный туризм и право : учеб. пособие / К. Г. 

3. Вepдиeв P. В. Ocoбeннocти и нaпpaвлeния paзвития туpиcтcких уcлуг. М.: ИНФPA. М, 2003. С. 88.

4. Гpушoвa А. Т. Вcecвітня туpиcтичнa opгaнізaція // Укpaїнcькa диплoмaтичнa eнциклoпeдія: У 2-х т. / Peдкoл.:Л. В. Губepcький (гoлoвa) тa ін. К: Знaння Укpaїни, 2004, Т.1, С. 524–534.

5. Havana Declaration  on the Cultural Tourism Programme : «The Slave Route» / UNWTO Declarations, volume 6, number 5, UNWTO, Madrid / URL:https://www.e-unwto.org/doi/pdf/10.18111/unwtodeclarations.1996.06.05 (last access: 01.03.2021).


________________

Науковий керівник: Пількeвич Віктopія Oлeксaндpівнa, кандидат історичних наук, доцент, Київський національний університет імені Тараса Шевченка



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ЖІНОЧИЙ ЧИННИК В РОКИ ФРАНЦУЗЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (1789–1795 рр.)
11.03.2021 19:07




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше