:: LEX :: ПРАВИЛА ОБРАННЯ ПРИСЯЖНИХ У СУДІ США
UA  RU  EN
 
  Главная
  Как принять участие в научной конференции?
  Календарь конференций
  Редакционная коллегия. ОБ «Наукова спильнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архив

Актуальные исследования правовой и исторической науки (выпуск 61)

Срок представления материалов

16 мая 2024

До начала конференции осталось дней 9


  Научные конференции
 

  Полезные правовые интернет ресурсы
 

 Полезные ссылки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Счетчики


 Ссылки


 Кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ПРАВИЛА ОБРАННЯ ПРИСЯЖНИХ У СУДІ США
 
10.06.2021 19:19
Автор: Сергійчук Каріна Михайлівна, курсант ІІ курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ; Безсмертна Наталія Вікторівна, викладач кафедри українознавства та іноземних мов, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ
[Секция 1. Теория государства и права. Философия права]

Варто сказати, що суд присяжних – інститут судової системи, що складається з колегії присяжних засідателів, відібраних за методикою випадкової вибірки тільки для даної справи і вирішують питання факту, і одного професійного судді, який вирішує питання права. Суд присяжних розглядає кримінальні справи за звинуваченнями, як правило, в тяжких злочинах в першій інстанції. У деяких країнах, включаючи Росію, суд присяжних можливий тільки в кримінальному судочинстві. У більшості штатів США (за винятком Орегона і Луїзіани) і в деяких країнах присяжні можуть приймати рішення тільки одноголосно. В інших же - простим або кваліфікованою більшістю.

На сайті судів США опубліковані критерії, за якими відбирають присяжних до федерального суду: бути громадянином США; жити в межах території, що відноситься до юрисдикції даного суду; володіти англійською мовою; не мати судимість за кримінальний злочин.

Однак спочатку в базу присяжних потрапляють практично всі жителі США, які знаходяться в країні легально. Особиста інформація про громадянина передається в суд присяжних автоматично, коли ви отримуєте номер соціального страхування, ID, водійські права або соціальну допомогу від держави. Інформацію про співробітників суд може взяти і у роботодавця. Потім шляхом лотереї вибираються претенденти.

Кожний окружний суд випадковим чином вибирає імена громадян із списків зареєстрованих виборців та людей з водійськими посвідченнями, які проживають у цьому окрузі. До потенційних присяжних засідателів направляється форма для їх попередньої оцінки, де необхідно відповісти на питання про громадянство, інвалідність, здатність розуміти англійську мову, і чи є у них будь-які інші умови, що не дозволяють їм бути присяжним засідателем. Якщо вони вважаються кваліфікованими, то видається наказ про їх зарахування до списків присяжних. Потім збирають всіх присяжних і по черзі з кожним ведеться розмова. Представник суду по черзі викликє кожного на приватну бесіду. Починалася розмова з проголошення клятви. Потім ставлять кілька запитань про роботу і найголовніше - уточнюють, чи немає причин відмовитися від участі в процесі. Після таких приватних розмов деякі присяжні покидають приміщення у якому зібрані всі присяжні. Всі інші хто пройшов розмову і виконав вказівки – стають присяжними.

Суди присяжних у США розрізняють за трьома видами судів присяжних: велике журі (у кримінальних справах), мале журі (у кримінальних справах) та cуди присяжних у цивільних справах.

Ніякої особливої системи охорони присяжних, наприклад аналогічної тій, що існує для захисту свідків, не передбачено. Вважається, що звичайних заходів безпеки (заборона на фотозйомку присяжних, на публікацію їхніх імен і адрес, дотримання таємниці нарадчої кімнати) цілком достатньо. Однак в разі необхідності суд може оголосити "секвестр присяжних" - особливе рішення, що передбачає повну ізоляцію присяжних або на весь термін судового процесу, або на час винесення вироку. Тоді присяжних селять в спеціально знятих для цього готельних номерах, і будь-які зносини з зовнішнім світом вони здійснюють тільки через судових приставів.

У США при розгляді цивільних позовів присяжні не тільки визначають винність, а й призначають покарання (визначають розмір збитку, штрафи, компенсації). Що стосується кримінальних справ, то тут все залежить від законодавства штату. У більшості штатів присяжні обмежуються винесенням вердикту про винуватість чи невинуватість, а вирок виносить суддя – професійний юрист.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
СЕМАНТИКА КАТЕГОРІЇ «ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВО НА ЖИТЛО»
15.06.2021 22:44
СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПРАВА ЛЮДИНИ ТА ЇХ РЕАЛІЗАЦІЯ В УКРАЇНІ
08.06.2021 21:42
COORDINATION ACTS OF THE COLLECTIVE SECURITY TREATY ORGANIZATION ON SECURITY IN CYBERSPACE
01.06.2021 19:21




© 2006-2024 Все права защищены При использовании материалов сайта, ссылка на www.lex-line.com.ua обязательна!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше