:: LEX :: ПРАВИЛА ОБРАННЯ ПРИСЯЖНИХ У СУДІ США
UA  RU  EN
 
  Головна
  Як взяти участь в науковій конференції?
  Календар конференцій
  Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архів

Актуальні дослідження правової та історичної науки (випуск 61)

Термін подання матеріалів

16 травня 2024

До початку конференції залишилось днів 23


  Наукові конференції
 

  Корисні правові інтернет ресурси
 

 Корисні лінки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Лічильники


 Лінки


 Наша кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ПРАВИЛА ОБРАННЯ ПРИСЯЖНИХ У СУДІ США
 
10.06.2021 19:19
Автор: Сергійчук Каріна Михайлівна, курсант ІІ курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ; Безсмертна Наталія Вікторівна, викладач кафедри українознавства та іноземних мов, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ
[Секція 1. Теорія держави і права. Філософія права]

Варто сказати, що суд присяжних – інститут судової системи, що складається з колегії присяжних засідателів, відібраних за методикою випадкової вибірки тільки для даної справи і вирішують питання факту, і одного професійного судді, який вирішує питання права. Суд присяжних розглядає кримінальні справи за звинуваченнями, як правило, в тяжких злочинах в першій інстанції. У деяких країнах, включаючи Росію, суд присяжних можливий тільки в кримінальному судочинстві. У більшості штатів США (за винятком Орегона і Луїзіани) і в деяких країнах присяжні можуть приймати рішення тільки одноголосно. В інших же - простим або кваліфікованою більшістю.

На сайті судів США опубліковані критерії, за якими відбирають присяжних до федерального суду: бути громадянином США; жити в межах території, що відноситься до юрисдикції даного суду; володіти англійською мовою; не мати судимість за кримінальний злочин.

Однак спочатку в базу присяжних потрапляють практично всі жителі США, які знаходяться в країні легально. Особиста інформація про громадянина передається в суд присяжних автоматично, коли ви отримуєте номер соціального страхування, ID, водійські права або соціальну допомогу від держави. Інформацію про співробітників суд може взяти і у роботодавця. Потім шляхом лотереї вибираються претенденти.

Кожний окружний суд випадковим чином вибирає імена громадян із списків зареєстрованих виборців та людей з водійськими посвідченнями, які проживають у цьому окрузі. До потенційних присяжних засідателів направляється форма для їх попередньої оцінки, де необхідно відповісти на питання про громадянство, інвалідність, здатність розуміти англійську мову, і чи є у них будь-які інші умови, що не дозволяють їм бути присяжним засідателем. Якщо вони вважаються кваліфікованими, то видається наказ про їх зарахування до списків присяжних. Потім збирають всіх присяжних і по черзі з кожним ведеться розмова. Представник суду по черзі викликє кожного на приватну бесіду. Починалася розмова з проголошення клятви. Потім ставлять кілька запитань про роботу і найголовніше - уточнюють, чи немає причин відмовитися від участі в процесі. Після таких приватних розмов деякі присяжні покидають приміщення у якому зібрані всі присяжні. Всі інші хто пройшов розмову і виконав вказівки – стають присяжними.

Суди присяжних у США розрізняють за трьома видами судів присяжних: велике журі (у кримінальних справах), мале журі (у кримінальних справах) та cуди присяжних у цивільних справах.

Ніякої особливої системи охорони присяжних, наприклад аналогічної тій, що існує для захисту свідків, не передбачено. Вважається, що звичайних заходів безпеки (заборона на фотозйомку присяжних, на публікацію їхніх імен і адрес, дотримання таємниці нарадчої кімнати) цілком достатньо. Однак в разі необхідності суд може оголосити "секвестр присяжних" - особливе рішення, що передбачає повну ізоляцію присяжних або на весь термін судового процесу, або на час винесення вироку. Тоді присяжних селять в спеціально знятих для цього готельних номерах, і будь-які зносини з зовнішнім світом вони здійснюють тільки через судових приставів.

У США при розгляді цивільних позовів присяжні не тільки визначають винність, а й призначають покарання (визначають розмір збитку, штрафи, компенсації). Що стосується кримінальних справ, то тут все залежить від законодавства штату. У більшості штатів присяжні обмежуються винесенням вердикту про винуватість чи невинуватість, а вирок виносить суддя – професійний юрист.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
СЕМАНТИКА КАТЕГОРІЇ «ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВО НА ЖИТЛО»
15.06.2021 22:44
СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПРАВА ЛЮДИНИ ТА ЇХ РЕАЛІЗАЦІЯ В УКРАЇНІ
08.06.2021 21:42
COORDINATION ACTS OF THE COLLECTIVE SECURITY TREATY ORGANIZATION ON SECURITY IN CYBERSPACE
01.06.2021 19:21




© 2006-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.lex-line.com.ua обов’язкове!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше